9 Min dag.
En vanlig dag.
En vanlig dag i mitt liv kan se ut så här.
06:30 – 07:00. Vaknar. Ligger kvar i sängen och mediterar 30-45 min. Tar med mina livsmål. Känner igenom kroppen om det är värk någonstans, om det är någon muskel som skall stretchas under dagen. Känner efter hur mina sinnen mår och vad jag har att vara tacksam för. Tänker till sist på en lugn och skön plats i någon minut och är sedan redo för den kommande dagen.
07:45. Stiger upp. Dricker 2 stora glas vatten. Äter eller dricker inget annat före frukosten kl 10:00-12:00.
08:00 – 09:00. Promenerar 5 000 – 7 000 steg. Stannar efter halva sträckan och gör stående yoga och stretching av överkroppen i 15 min för att få fart på lymfsystemet innanför ryggraden och skulderbladen. Passar på att göra djupandningar och gående meditation under promenaden för att syresätta blodet och slappna av. Lämnar mobilen hemma eller har den i flygplansläge. Inga hörlurar, njuter av naturen och lever i nuet.
10.00-12.00. Äter frukost. Börjar med att dricka 3 dl grönsaksjuice. Sedan 150 gr djupfryst hackad spenat som fått koka upp, kryddad med havssalt och svartpeppar. Därefter en skål med: 100 g sojayoghurt eko eller egengjord kokosyoghurt Eko. 5 g nyponpulver, 5 g aroniapulver, 75 g hemgjord sylt på frysta bär (utan socker), 150 g granatäppelkärnor. Dricker 5 dl högklassigt grönt te gjort på 10 gram te som fått dra i 10 min vid 100 grader. Bra te är eko Sencha Uchiyama eller en Gyokuro. Till teet tar jag mina kosttillskott. Avslutar med 1 dl egentillverkad fruktjuice. Väntar med mobil, TV och radio tills jag ätit. Under de dagar jag äter en mer ketogen kost utesluter jag fruktjuice.
11:00-14:00. Arbete i trädgård eller liknande, alternativt golf eller lång promenad.
14.00 Äter lunch. Börjar med att dricka 1 dl grönsaksjuice. Därefter ett glas med 1 dl kokosyoghurt, 1 matsked torkad gurkmeja, malen svartpeppar, 2 teskedar Möllers Tran (omega-3), 1 matsked Bragg äppelcidervinäger. Avslutar med en kopp chokladmjölk gjord på sojamjölk och eko kakaopulver och en handfull blandade nötter. Kompletterar ibland med råa grönsaker eller sallad.
15.00-17.00. Ligger gärna i hängmattan/solstolen och läser en bok eller lyssnar på en ljudbok eller musik.
17:00 Promenerar ca 5 000 steg.
19.00 Äter middag. Börjar med att äta en småbladssallad. Sedan en wook alternativt kokta eller ugnsstekta grönsaker med så många blandade grönsaker som möjligt. Stekt svamp nästan var dag. Ofta blomkåls- eller broccolipuré. OBS! Inga nykokta eller nystekta rotfrukter. Äter lite kokosyoghurt och tinade (ev kokta) ekologiska bär som dessert.
21:00 Sätter mobilen på flygplansläge och lägger den åt sidan för dagen. Stänger av wifi i bostaden. Har ställt in mobilen och andra skärmar, även TV, så att de visar en rödtonad ögonvänlig bild från kl 18:00 till 07:00.
22:30 Går till sängs och mediterar ca 30 min innan jag somnar. 17 – 18 grader och helt mörkt i sovrummet.
Om du inte är van att äta rikligt med grönsaker så börja lite försiktigt och öka på andelen grönsaker efter hand. Du saknar förmodligen en hel del av de nyttiga mag- och tarmbakterier som bryter ner och lever på grönsaksfiber. De ökar i antal efter hand och allt eftersom de dåliga tarmbakterierna flyttar ut, de som du matat med animaliskt protein, socker, stärkelse från spannmål och mejeriprodukter, så flyttar de goda tarmbakterierna in och du kommer att må bättre och bättre. Dessa goda bakterier är nämligen grunden för ett aktivt immunförsvar och till att vi mår bra. Som tack för att du ger dem rätt mat tillverkar de bland annat 80% av vårt ”må bra hormon” serotonin.
Om du har diabetes och medicinerar kommer ditt behov av medicin förmodligen att minska snabbt. Tala med din läkare om detta så att du inte övermedicinerar.
